Magaluf

Magaluf kaartMagaluf ligt in de zuidwestelijke hoek van Mallorca, zeven kilometer van Calvià. Magaluf heeft vele Britse bezoekers, maar ook veel (jonge) toeristen uit Scandinavië.

Een van de populairste hotels voor jongeren is het kleurrijke BH Mallorca Resort, dat op loopafstand van de bars, de disco’s en het strand ligt.

Het strand
Magaluf heeft een mooi 900m lang strand met de officiële naam Platja de Magaluf. Het strand heeft fijnkorrelig zand en helder water.

Magaluf strand

Tijdens de zomer zijn er veel jonge mensen op het strand in Magaluf en natuurlijk beïnvloedt dit het strandleven.

Het strand beschikt over alle faciliteiten, waaronder ligstoelen, parasols, toiletten, douches en strandwachten. Achter het strand is er een prachtige nieuwe zeedijk en hier verzamelen de jongeren zich in de middag.

Kindvriendelijkheid
Het strand zelf is kindvriendelijk maar Magaluf is geen goed vakantieoord voor gezinnen met kinderen. Het is eigenlijk een feeststad voor jongeren en dit heeft ook zijn invloed op het strand.

Magaluf watersports

Watersportactiviteiten 
Op het water is alles mogelijk in Magaluf en je kunt er tal van activiteiten vinden!

Of je nu van waterski’s houdt (ook met instructeurs), jetski’s, een bananenboot of parasailing, Magaluf heeft het allemaal.

Restaurants op het strand
Achter de mooie strandboulevard is er een grote verscheidenheid aan restaurants en bars.

Magaluf bar

Magaluf als vakantieoord
Magaluf heeft ongeveer 100 bars, disco’s en clubs en staat bekend als de ultieme partystad van Mallorca. De grootste nachtclub is de legendarische BCM Planet Dance, maar er zijn nog vele anderen. Dus als je een op zoek bent naar een feestelijk en wild nachtleven, is Magaluf perfect!

Het feestseizoen is echter alleen tijdens de zomer. De rest van het jaar is Magaluf een relatief rustige stad met een meerderheid van oudere toeristen tijdens de winter.

De grootste attracties in Magaluf zijn het gigantische waterpark Western Water Park en de grootste show van Mallorca: ‘The Pirates Show’ met dans en acrobatiek.


Magaluf film


De kaart van Magaluf
De kaart toont het strand van Magaluf en het grootste deel van de stad. Als de kaart een beetje verder wordt verplaatst naar het noorden, zie je de drie stranden in Palma Nova. Verder naar het westen zul je Santa Ponsa zien.

Gerelateerde artikelen

Back to top button