Cala Mayor strand

Cala Major kaartCala Mayor, ook wel Cala Major, ligt op slechts een paar kilometer ten westen van Palma de Mallorca. Vanaf de luchthaven is het ongeveer 20 minuten rijden met de auto.

D-reizen biedt verschillende goede hotels in Cala Mayor, voor zowel gezinnen als stellen.

Het strand in het algemeen
Het prachtige strand van Cala Mayor is iets meer dan 200 meter lang en wel 80 meter breed. Het strand wordt voornamelijk omringd door hotels, maar er is ook ruimte voor een aantal hoge palmbomen.

Het strand is verbeterd en enkele jaren geleden uitgebreid met fijnkorrelig en licht zand, dat per boot naar Cala Mayor werd verscheept. Het water is helder en hoge golven komen hier maar zeldzaam voor.

Cala Mayor restaurant

Het is mogelijk om op het strand ligstoelen en parasols te huren en er zijn douches en toiletten beschikbaar. Vlak naast het strand vind je een kleine supermarkt waar je drankjes enz. kunt kopen, zodat je niet veel mee hoeft te nemen.

Het strand is tijdens het hoogtepunt van de zomer populair, met name op zondag wanneer de inwoners van Majorca zelf ook naar het strand gaan. Op dagen als deze kan het moeilijk zijn om een ​​parkeerplaats in de straat achter het strand te vinden.

Cala Major Mallorca

Kindvriendelijkheid
Het strand is kindvriendelijk. Het water verdiept langzaam en vervelende golven zijn zeldzaam. Er is echter tijdens het hoogtepunt van de zomer niet veel ruimte om te spelen.

Watersportactiviteiten
Het is mogelijk om waterfietsen te huren, maar afgezien van dat zijn er geen andere watersportactiviteiten.

Restaurants op het strand
Achter het strand is er een boulevard met een fijne selectie van restaurants en bars.

Cala Mayor

Cala Mayor als vakantieoord
Cala Mayor is een van de oudste toeristische gebieden op Mallorca, maar de afgelopen jaren is er veel geld geïnvesteerd in de renovatie van de stad en dit is ook in het voordeel van de bezoekers.

Aan de hoofdstraat Joan Miró zijn er vele restaurants, bars en toeristische winkels. Als je op zoek bent naar een grotere selectie van restaurants en winkels, is Palma de Mallorca niet ver weg.

Joan Miro museum Mallorca
Joan Miro museum Mallorca

Cala Mayor staat bekend om het Marivent paleis (Palacio Marivent), waar de Spaanse koninklijke familie vaak hun vakantie doorbrengt. De grootste toeristische attractie is echter Fundació Pilar i Joan Miro, waar veel van de werken van Joan Miró zijn tentoongesteld. Deze beroemde Spaanse schilder woonde de laatste 20 jaar van zijn leven in Cala Mayor.


Cala Mayor film


Cala Mayor kaart
Het mooie strand is het centrale punt van Cala Mayor. Een beetje naar het zuidoosten vind je het Marivent paleis (Palacio Marivent), die toebehoort aan de koninklijke familie. Ong. 400 meter naar het noordoosten vind je het Joan Miró museum. Verder naar het noordoosten zul je Palma de Mallorca vinden.

Gerelateerde artikelen

Back to top button