Deia

Cala Deia kaartHet idyllische bergdorpje Deià wordt door velen wel het mooiste stadje van Mallorca genoemd. Ook de omgeving is uniek, met de Serra de Tramuntana bergketen op de achtergrond en op verschillende plaatsen in het stadje heb je een prachtig uitzicht over de Middellandse Zee.

Deià wordt gekenmerkt door de charmante kronkelende straatjes met traditionele kleine okerkleurige stenen huisjes en kleine groene tuinen. Aan de huisjes, galerijen en moderne winkels is duidelijk te zien dat de levensstandaard in Deià hoger ligt dan in veel van de omliggende bergdorpen.

Deia Mallorca

Die welvaart is te danken aan het feit dat Deià een oude kunstenaarsenclave is, die al aan het eind van de jaren 1800 kunstenaars, schrijvers en musici aantrok. Het kwam pas echt van de grond toen de Engelse schrijver en dichter Robert Graves in 1932 naar Deia verhuisde. Mede daardoor werden er nog meer kunstenaars aangetrokken en na de dood van Robert Graves in 1985 werd zijn huis aan de rand van Deià tot een museum verbouwd.

Deia huizen

De lijst van internationale beroemdheden, die in Deià hebben gewoond of vakantie vierden, is lang. Verschillende van hen hebben in het luxe hotel Belmond La Residencia gelogeerd, waaronder prinses Diana, Kate Moss, Gwyneth Paltrow en Robbie Williams. Het hotel was een aantal jaren eigendom van de steenrijke man Richard Branson. Anderen hebben een eigen huis in de omgeving, waaronder de acteurs Michael Douglas en Catherine Zeta-Jones.

Deia shop

Of je nu wel of geen beroemdheden tegenkomt, Deià is een leuk stadje om in rond te wandelen. Als de trek toeslaat, heeft Deià een behoorlijk aanbod aan goede restaurants. Een van de absoluut beste is Restaurante Sebastián, waar we u aanraden een tafel te reserveren. Andere goede restaurants zijn het tapasrestaurant El Barrigon Xelini en het legendarische visrestaurant Ca’s Patro March aan het strand van Cala Deià.

Deia restaurant

Het strand van Cala Deià ligt voor de hand. Een betoverend baaitje met een mooi kiezelstrand en twee restaurants. Het is mogelijk om er met de auto heen te rijden, maar waarom zou je niet via de mooie paden en trappen naar beneden naar het strand lopen? Het is een mooie wandeling van ongeveer 30 minuten en dan zullen de koude versnaperingen beneden bij het strand extra goed smaken.

Cala Deia Mallorca

Als er tijd over is, maak dan een stop in Valldemossa, een ander betoverend bergdorpje op Mallorca. De afstand tussen de twee steden is slechts 11km.

Heb je advies nodig over waar je kunt verblijven op Mallorca? Bekijk dan onze gids met de beste vakantieoorden voor gezinnen, een romantisch uitje of een actieve vakantie.


Bekijk onze film van Deia


Deia kaart

Gerelateerde artikelen

Back to top button