Banyalbufar

Cala Banyalbufar kaartHet kleine stadje Banyalbufar ligt aan de westkust van Mallorca en grenst aan het Serra de Tramuntana-gebergte. De stad wordt door ongeveer 500 permanente inwoners bewoond.

Het strand in het algemeen
Cala Banyalbufar is een smal strand met een lengte van ongeveer 100 meter. Het strand ligt in een prachtige baai en wordt omringd door steile kliffen en bergen.

Slechts een klein deel van dit stuk kan eigenlijk als een strand worden beschouwd want de rest van de grond ligt bezaaid met kiezels en grof grind. Je kunt nog steeds wel comfortabel liggen en het uitzicht vanaf het strand is op z’n minst vijf sterren waard!

Cala Banyalbufar

Bovendien is het water helder en met zijn blauwe en turquoise tinten echt prachtig. Er liggen stenen in het water, maar als je een duik wilt nemen, kun je bijna geen perfectere baai vinden.

Je kunt je auto een paar honderd meter van het strand parkeren. Denk er wel aan dat de hoge bergen rondom het strand betekenen dat de zon ergens tussen 11.00 en 12.00 uur het strand niet bereikt.

Kindvriendelijkheid
Door de vele stenen en kiezels op het strand is Cala Banyalbufar niet bijzonder kindvriendelijk. Het dichtstbijzijnde kindvriendelijke strand aan de westkust is het hoofdstrand in Port de Sóller.

Watersportactiviteiten
Je kunt op Banyalbufar geen watersportactiviteiten doen, maar de prachtige baai is wel zeer geschikt om te snorkelen.

Restaurants aan het strand
De dichtstbijzijnde restaurants liggen in het stadscentrum, op zo’n 15 minuten lopen van het strand.

Banyalbufar

De stad Banyalbufar
Banyalbufar is een rustig, schilderachtig stadje. De ligging zorgt voor een prachtig uitzicht op het Tramuntana-gebergte en de Middellandse Zee.

De stad is vooral beroemd om zijn terrasvormige bergen waar sinaasappels en tomaten worden verbouwd. Ten zuidwesten van Banyalbufar vind je de populaire wachttoren die bekend staat als Torres des Verger en die in 1579 werd gebouwd. De toren is vanaf Banyalbufar te voet bereikbaar en de stad is over het algemeen een uitstekende uitvalsbasis voor wandelaars.

Er zijn een paar hotels in de stad en niet te vergeten genoeg restaurants om je de hele week van heerlijke gerechten te voorzien. Het restaurant dat mensen vooral aanbevelen is Can Paco, waar je jezelf kunt trakteren op heerlijke paella en veel gegrild vlees. Het restaurant met het beste uitzicht is Café Bellavista.


Banyalbufar op de kaart
Zoals je op de kaart kunt zien, ligt het strand diep in de baai en zie je aan de rechterkant een paar vissersboten. De parkeerplaats is in de linkerhoek van de kaart goed zichtbaar.

Gerelateerde artikelen

Back to top button