Puerto Pollença

Puerto Pollensa kaartPuerto Pollença is gelegen op het noordelijke deel van Mallorca. Het is niet ver gelegen van het vakantieoord Alcudia en de afstand naar het vliegveld in de buurt van Palma de Mallorca is ongeveer 65km.

De officiële naam van het strand in Puerto Pollença is Platja del Port de Pollença. Het is gelegen in een grote baai en vanaf het strand is er een prachtig uitzicht op de rotsen van het schiereiland Formentor.

Bekijk de vele reizen van Sunweb naar de regio Alcudia.

Het strand in het algemeen
Puerto Pollença heeft vele mooie zandstranden. Het belangrijkste strand ligt net iets ten zuiden van de haven en heet officieel Platja del Port de Pollença. Het is bijna anderhalve kilometer lang en zeer breed. Vanaf het strand is er een indrukwekkend uitzicht op de bergen van het schiereiland Formentor.

Puerto Pollensa strand

Ten noorden van de haven zijn er enkele kleine stranden die langs de wijde zee liggen. Dit is een heel mooi gebied, maar in juli en augustus kan het er een beetje druk worden.

Alle stranden hebben licht en fijnkorrelig zand en het water is helder en vrij ondiep. Er zijn vele secties met ligbedden en parasols en op verschillende plaatsen zijn er douches en toiletten aanwezig. Het is mogelijk om te parkeren langs de weg achter het grote strand of op de betaalde parkeerplaats in de buurt van de haven. Hier kun je parkeren in het centrale deel van de stad.

Kindvriendelijkheid
Met het heerlijke zachte zand en heel ondiep water, zijn alle stranden kindvriendelijk. Met name op de stranden ten noorden van de haven zijn er zelden hoge golven.

Puerto de Pollensa

Watersportactiviteiten
Aan het grote strand kun je boten, windsurfbenodigdheden, kleine catamarans en waterfietsen huren.

Vanuit de haven is het mogelijk om verschillende boottochten te maken of te gaan duiken. Of een tocht met een zeilboot, waar je, als het schip wordt verankerd, kunt zwemmen en snorkelen in zee. Het is ook mogelijk om je eigen kleine motor- of zeilboot te huren.

Puerto de Pollensa Mallorca

Restaurants aan het strand
Langs de zee ten noorden van de haven vind je op de autovrije boulevard een grote selectie aan cafés en restaurants met outdoor-service.

Het grote strand ten zuiden van de haven heeft een verscheidenheid aan kleine restaurants en mini-markten, waar het ook mogelijk is om een ​​drankje te kopen.

Puerto Pollensa als vakantieoord
Puerto Pollença is een charmante en mooie stad met een prachtig strand en zee. Als je liever het noordelijke deel van Mallorca bezoekt is dit een prima alternatief voor Alcudia.

Er zijn veel goede hotels in Puerto Pollença zoals het appartementen-hotel Apartamentos Bellamar, dat direct naast het strand gelegen is en een zeer hoge standaard heeft.

Puerto Pollensa Mallorca

De stad is een goede locatie voor excursies naar het schiereiland Formentor, zoals bijvoorbeeld naar het prachtige strand van Cala Formentor of de Cap de Formentor aan de kop van het schiereiland. Elke zondagochtend is er een grote markt op het Placa Mayor in Puerto Pollença.


Puerto Pollensa film


Puerto Pollensa kaart
Puerto Pollensa van bovenaf gezien. Het populairste deel van het strand ligt ten zuiden van de haven.

Gerelateerde artikelen

Back to top button