Cala Agulla

Cala Agulla kaartCala Agulla ligt ten noorden van het vakantieoord Cala Ratjada op het schiereiland Artá, waardoor het één van de meest oostelijke stranden van Mallorca is.

Een uitstekend hotel in Cala Ratjada, dat op loopafstand van Cala Agulla ligt, is het 4-sterren Prinsotel La Pineda.

Het strand in het algemeen
Cala Agulla is een prachtig strand en de adembenemende ligging, genesteld tussen bossen en bergen, maakt het een echt natuurlijk strand.

Het strand is ongeveer 500 meter lang en 50 meter breed. Het biedt helder, fijnkorrelig zand en prachtig schoon water met een blauwe en turquoise tint.

Cala Agulla Mallorca

Cala Agulla is behoorlijk populair en de ligbedden zijn in juli en augustus meestal allemaal bezet. Dat gezegd hebbende is er meestal wel voldoende zitruimte op het zand. Het strand biedt ook voorzieningen zoals douches, toiletten en badmeesters.

In de directe nabijheid van het strand kun je je auto tegen een betaling parkeren. Een parkeerplaats kost ongeveer 5 euro per dag, maar dan wordt je auto wel in de schaduw geparkeerd.

Kindvriendelijkheid
Het water is redelijk ondiep en het zand is geweldig om in te spelen. Maar nogmaals in het hoogseizoen is het erg druk.

Cala Agulla strand

Watersportactiviteiten
Het watersportcentrum op het strand biedt een verscheidenheid aan leuke activiteiten voor op het water.

Restaurants aan het strand
Er zijn drie strandbars die verspreid over het strand liggen en het strand heeft een restaurant. Als dat nog niet genoeg voor je is kun je, op zo’n 200 meter van het strand in Cala Lliteres nog meer restaurants vinden.

Cala Agulla strandbar

De stad Cala Ratjada
Cala Agulla ligt dicht bij Cala Lliteres, dat praktisch is samengevoegd met Cala Ratjada. Het strand ligt iets meer dan een kilometer vanaf het stadscentrum van Cala Ratjada

Cala Ratjada is een van de meest pittoreske vakantiesteden op het eiland Mallorca en het is vooral onder Scandinavische toeristen een populaire bestemming geworden. De stad is opgebouwd rond een prachtig havengebied, compleet met een promenade die rechtstreeks naar het strand van Son Moll leidt. De winkels in het stadscentrum zijn een stuk uitgebreider dan de typische toeristische winkels die Mallorca te bieden heeft.

Bekijk onze top 10 van de beste activiteiten op Mallorca.


Bekijk onze video van Cala Agulla


Cala Agulla op de kaart
Je ziet een uitstekend satellietbeeld van het prachtige strand. Het beeld kan uitstekend de mooie blauwe en turquoise tinten van het water vastleggen. Je kunt de gedeeltelijk overdekte parkeerplaats achter het strand ook goed zien. Je kunt in het zuidoosten het kleine stadje Cala Lliteres goed zien liggen en in het zuiden kun je Cala Ratjada zien.

Gerelateerde artikelen

Back to top button