Calo des Moro

Calo des Moro kaartCalo des Moro ligt in de zuidoostelijke hoek van Mallorca op 6 kilometer van Santanyi.

Het strand kan een beetje moeilijk te vinden zijn. De bewoners hebben borden geplaatst waarop staat dat de weg privé is, maar het is mogelijk om de hele weg naar het strand te rijden.

Bekijk het grote aanbod Mallorca reizen van TUI.

Het strand Calo des Moro
Calo des Moro is een ongelooflijk mooi strand dat diep gelegen is in een baai met steile kliffen.

Calo des Moro strand

Het is een klein strand, maar de 40 meter strand is bedekt met fijnkorrelig en licht zand. Het water is glashelder met de mooiste turquoise tinten. Perfect voor een duik tussen de hoge kliffen.

Wanneer je je auto hebt geparkeerd, moet je nog een paar honderd meter lopen. Je passeert onderweg het strand Cala S’Almunia, maar Calo des Moro is echt de mooiste van de twee. Er is een steile trap naar beneden om Calo des Moro te bereiken en het heeft geen faciliteiten – zelfs niet dichtbij het strand.

Vele jaren geleden werd het strand beschreven als ‘geheime tip’. Maar dit is al lang niet meer zo, dus zeker in de maanden juli en augustus is het een goed idee om al vroeg op de dag te komen. Probeer de weekenden te vermijden omdat de lokale bevolking dan meestal ook naar het strand gaat.

Calo des Moro strand Mallorca

Kindvriendelijkheid
Het is een goede plek voor kinderen om een duik te nemen omdat het water ondiep en bijna altijd kalm is. Er is echter zelden veel speelruimte in het zand.

Watersportactiviteiten
Er zijn geen watersportactiviteiten beschikbaar maar de baai is perfect om te zwemmen en te snorkelen.

Restaurants op het strand
Er zijn geen restaurants op of dichtbij het strand.

Calo des Moro strand drone

Vakantieoorden in de buurt
Het strand ligt dichtbij een kleine en mooie woonwijk, maar je kunt vanaf het strand de huizen niet zien.

Het dichtstbijzijnde vakantieoord is Cala Santanyi, zes kilometer naar het noordoosten. Cala Santanyi heeft een aantal goede hotels en het is een heerlijke plek om een rustige en ontspannen vakantie te hebben.

Tussen Calo des Moro en Cala Santayí vind je het kleine stadje Cala Llombards. Het stadje heeft ook een heel mooi zandstrand met dezelfde naam als de stad.


Calo des Moro film


Calo des Moro kaart
Aan de rechterkant kun je Calo des Moro vinden, terwijl Cala S’Almunia aan de linkerkant van de kaart ligt. Verder naar het noordwesten vind je Cala Llombards, gevolgd door Cala Santanyi. Beide steden hebben ook een aantal fantastische stranden.

Gerelateerde artikelen

Back to top button