Paguera

Paguera kaartPaguera (of Peguera) ligt in de zuidwestelijke hoek van Mallorca, genesteld tussen Santa Ponsa en Port d’Andratx. De vakantieplaats ligt op 31 kilometer van de luchthaven en is bereikbaar via de snelweg.

Paguera was één van de eerste vakantiebestemmingen op Mallorca en net als de naburige steden Camp de Mar en Costa de la Calma is het altijd populair bij Duitse toeristen geweest. Hoewel het nog steeds populair bij de Duitsers is, komen er steeds meer bezoekers uit het Verenigd Koninkrijk, Nederland en Scandinavië.

D-reizen heeft het grootste aanbod aan hotels in Paguera en dat tegen zeer gunstige prijzen. Gezinnen met kinderen moeten vooral een kijkje nemen bij Fergus Club Europa.

Paguera strand
Playa Palmira

Het strand in het algemeen
Er zijn drie prachtige stranden in Paguera, die allemaal zijn verbonden door een mooie boulevard langs het strand. Het belangrijkste strand met de naam Playa Palmira is het grootste en meest centrale strand. De andere stranden staan bekend als Playa de Tora en Playa la Romana.

Alle drie zijn ondiepe, witte zandstranden die alle gebruikelijke voorzieningen zoals ligstoelen, parasols, douches en toiletten bieden. In het hoogseizoen zijn er op alle locaties badmeesters aanwezig.

Playa de Tora
Playa de Tora

Playa Palmira kan in juli en augustus erg druk worden, terwijl er meestal wel een behoorlijke hoeveelheid ruimte is om je handdoek neer te leggen op de andere twee stranden.

Kindvriendelijkheid
Alle drie de stranden zijn ongelooflijk kindvriendelijk. Het zand is prachtig, het water is ondiep en over de golven, die naar de kust komen, hoef je je geen zorgen te maken.

Paguera speelplaats

Watersportactiviteiten
Er zijn op alle drie de locaties tal van watersporten om uit te kiezen, waaronder windsurfen, waterski’s, bananenboten en waterfietsen. Als je graag gaat duiken, kun je in Paguera kiezen uit twee duikscholen.

Paguera restaurant

Restaurants aan het strand
De mooie boulevard langs het strand is bezaaid met restaurants, cafés en bars. Er zijn ook tal van mogelijkheden om drankjes, ijs en broodjes te kopen, die je kunt meenemen naar het strand.

De stad Paguera
De goed onderhouden lage gebouwen en de ontelbare groene ruimtes in de stad maken Paguera één van de mooiste vakantiebestemmingen op Mallorca. Je vindt er langs de rustige hoofdstraat, Bulevar de Paguera, een selectie van restaurants, cafés en interessante winkels.

Paguera
Playa Palmira

Veel Duitse toeristen beschouwen Paguera als de beste vakantiebestemming op Mallorca. Het helpt waarschijnlijk dat er in de stad veel Duitse restaurants zijn, een Duits ziekenhuis, een Duitse bank en zelfs een Duitse boekwinkel, maar het aantal bezoekers uit andere landen is de laatste jaren ook gestegen.

De stad grenst aan een groot bos dat perfect geschikt is voor wandel- en fietstochten. Binnen een straal van 25km rond Paguera zijn er golfbanen en andere activiteiten voor het hele gezin, waaronder het Western Water Park. Paguera ligt niet ver van de winkel- en culturele hoofdstad van Palma de Mallorca.


Paguera film


De kaart van Paguera
De drie stranden in Paguera. Het belangrijkste strand, Platja Palmira, bevindt zich aan de linkerkant. Het strand in het midden is Platja de Tora, terwijl die aan de rechterkant Platja la Romana is. Santa Ponsa ligt ten zuidoosten van Paguera.

Gerelateerde artikelen

Back to top button