Stranden aan de noordoostkust

De noordoosthoek van Mallorca herbergt vele prachtige stranden, waaronder enkele van de beste natuurlijke stranden van Mallorca.

Het bekendste strand in dit gebied is Cala Torta. Een relatief groot zandstrand in een prachtige omgeving met lage bergen en bomen. Het gebied is perfect om te wandelen en er is zelfs een leuk cafeetje op het strand. Hoewel de laatste paar kilometer naar het strand vrij slechte grindwegen zijn, wordt het strand wel erg goed bezocht.

Cala sa Font Celada
Cala sa Font Celada

Cala sa font Celada lijkt in veel opzichten op Cala Torta, maar wordt niet zo vaak bezocht. In de zomermaanden kun je hier zelfs de enige op het strand zijn, wat voor Mallorca vrij ongebruikelijk is! Dit komt omdat je vanaf de parkeerplaats nog een uur moet lopen en door het gebrek aan faciliteiten bij het strand. Op weg naar Cala sa font Celada kom je langs Cala des Matzoc, een ander mooi natuurlijk strand.

Cala Ratjada Son Moll
Cala Ratjada – Son Moll

De grootste badplaats in het noordoosten van Mallorca is Cala Ratjada. Cala Ratjada heeft zijn eigen prachtige strand, Son Moll, maar aan de noordelijke rand van de stad ligt het nog mooiere strand van Cala Agulla. Met zijn glanzende, heldere zand, turquoise water en prachtige zandduinen is Cala Agulla zeker een bezoekje waard als je in Cala Ratjada op vakantie bent.

Cala Agulla
Cala Agulla

De op één na grootste badplaats in dit deel van Mallorca is Cala Mesquida. Je vindt hier niet veel winkels en restaurants, maar aan de andere kant heeft Cala Mesquida een enorm natuurlijk strand. Een geweldige badplaats voor gezinsvakanties in een prachtige en relatief rustige omgeving.


De kaart van het noordoosten van Mallorca
Verschillende van de hierboven genoemde stranden zijn op de kaart te zien. Cala Torta en Cala sa font Celada liggen beide tussen Cala Mesquida en Cap Farrutx in en zijn te zien als je op de kaart inzoomt. Cala Ratjada is in de linkerbenedenhoek van de kaart te zien.

Back to top button