Cala Barca

Cala Barca kaartCala Barca, dat ook wel Caló de sa Barca Trencada wordt genoemd, ligt op slechts drie kilometer van de mooie stad Porto Petro en zeven kilometer van Cala d’Or.

De meeste gasten verblijven in het prachtige Iberostar Club Cala Barca hotel, dat een enorm complex is met allerlei faciliteiten en activiteiten. Perfect dus voor gezinnen met kinderen.

Het strand van Cala Barca
Cala Barca heeft een prachtig klein strand, dat verscholen ligt in een baai met lage kliffen en aan beide zijden mooie groene bomen.

Cala Barca strand

Het strand dat 35 meter lang en 25 meter breed is, heeft lekker licht zand. Het water is volkomen helder en ondiep. Het is mogelijk om op het strand ligbedden en parasols te huren en je hebt toegang tot douches en toiletten. Je kunt in de straat achter het strand parkeren.

Cala Barca ligt dicht bij een groot hotel, dus het strand kan vooral in juli en augustus behoorlijk druk zijn met de gasten van het hotel.

Kindvriendelijkheid
Mooi, helder zand en zeer ondiep water maken dit strand uiterst kindvriendelijk. Voor de oudere kinderen is er ook een populaire plek om van de kliffen af te springen (zie foto).

Cala Barca Mallorca

Watersportactiviteiten
Het is mogelijk om kajaks te huren en de baai is een geweldige duikspot. Je vindt langs de kliffen allerlei prachtige vissen.

Restaurants aan het strand
Er is een schitterend restaurant aan de achterzijde van het strand – zie de foto’s. Hier kun je in een rustige, geweldige omgeving van een maaltijd genieten.

Cala Barca restaurant

Vakantiedorpen
Barca Trencada is een klein stadje op de kaart en behalve het hotel en een veertigtal vakantiehuisjes is er niets in het stadje. De charmante zeehaven Porto Petro ligt echter maar een paar kilometer naar het noordoosten. Nog iets verder naar het noordoosten ligt het vakantiedorp Cala d’Or, met veel hotels, winkels en restaurants.


Cala Barca op de kaart
Zoals je op de kaart kunt zien, wordt Cala Barca beschermd door een baai. Het Iberostar Club Cala Barca hotel en zijn vele zwembaden kun je rechtsboven zien. In westelijke richting vind je de bijzonder geliefde stranden Cala Mondrago en s’Amarador, die allebei tot de allerbeste stranden van Mallorca behoren.

Gerelateerde artikelen

Back to top button