Morer Vermell

Morer Vermell kaartPlatja des Morer Vermell ligt een paar kilometer ten noorden van Playa d’Alcudia. Het kleine vakantieoord Mal Pas ligt een kilometer naar het oosten.

Het strand in het algemeen
Platja des Morer Vermell ligt in een schilderachtige omgeving met veel bomen en een prachtig uitzicht op het Tramuntana-gebergte, dat op het schiereiland van Formentor ligt.

Het 200 meter lange strand ligt goed beschermd in de baai van Bahia de Pollensa. Het zand is fijnkorrelig en het water is relatief ondiep, hoewel het niet zo ondiep is als het water in Playa d’Alcudia.

Morer Vermell

Er zijn geen faciliteiten op het strand en je vindt er zelfs geen ligstoelen of een badmeester. Auto’s kunnen gemakkelijk in de buurt van het strand worden geparkeerd.

Kindvriendelijkheid
Op het strand ligt fijn zand en het water is rustig dus het is zeker een kindvriendelijk strand.

Morer Vermell Mallorca

Watersportactiviteiten
Op dit strand worden er geen watersportactiviteiten aangeboden. Het dichtstbijzijnde strand waar je wel watersportactiviteiten kunt doen is Playa d’Alcudia en de keuze daar is ruim.

Restaurants op het strand
Er zijn in de buurt van het strand geen restaurants te vinden. Koude dranken, ijs en broodjes kunnen in de kleine supermarkt Petit Mercat, op ongeveer 150 meter van het strand, worden gekocht.

Morer Vermell Mallorca

Vakantieoorden in de buurt
Platja des Morer Vermell ligt in een mooie en rustige omgeving. Aan de linkerkant van het strand zijn er twee hotels, maar afgezien daarvan is nabij het strand weinig te beleven

Het dichtstbijzijnde vakantieoord is het kleine Mal Pas, maar natuurlijk vind je in Port d’Alcudia de meeste toeristen in de omgeving. Als je op zoek bent naar een goed gezinsvriendelijk hotel in Port d’Alcudia, kijk dan eens naar Hotel Condesa. Dit populaire 4-sterrenhotel ligt direct aan het strand, heeft een enorm zwembad en biedt veel kindvriendelijke activiteiten.

Alcudia oude stad
Oud stadje Alcudia

Het historische stadje Alcudia ligt een kilometer ten zuiden van Platja des Morer Vermell. Dus, wat dacht je ervan om ’s ochtends eens de geschiedenis van Mallorca te verkennen en dan in de middag lekker op het stand te ontspannen?


Platja des Morer Vermell op de kaart
Het kan moeilijk zijn om het strand op de kaart te zien liggen, maar als je goed kijkt ligt het net naast de twee witte hotels. De oude stad van Alcudia ligt iets ten zuiden en Port d’Alcudia ligt nog iets zuidelijker.

Gerelateerde artikelen

Back to top button