Calo des Marmols

Calo des Marmols kaartCalo des Marmols (de marmeren baai) ligt in de zuid-oosthoek van Mallorca.

Het strand in het algemeen
Calo des Marmols is een afgelegen maar prachtige baai, ver weg van de bruisende badplaatsen en de overbevolkte stranden van Mallorca.

Diep in de baai ligt het 40 meter lange strand, dat is omgeven door hoge kliffen. Het zand is licht en schoon maar is gemengd met wat grind. Het kristalheldere water glinstert in blauwe en turquoise kleuren en nodigt uit tot een duik in de avontuurlijke oceaan.

Er zijn niet veel bezoekers. Sommigen komen met de boot, terwijl anderen de 5,5km lopen vanaf de vuurtoren in Cap de ses Salines, de zuidpunt van Mallorca. Het is, vooral in de hitte, een zware wandeling maar de omgeving is vrij uniek en de tocht alleen al waard.

Er zijn in Calo des Marmols geen faciliteiten, dus neem zeker voldoende drankjes en eten mee vanuit huis.

Calo des Marmols Mallorca

Kindvriendelijkheid
Het strand zelf is erg kindvriendelijk, maar de lange wandeling er naartoe is dat zeker niet.

Watersportactiviteiten
Er zijn geen watersportactiviteiten in de buurt maar de baai is, dankzij het zeer heldere water, ideaal om te snorkelen. Er zijn zelfs een paar kleine grotten in de omgeving, die je kunt verkennen.

Restaurants aan het strand
Er zijn geen bars of restaurants in Calo des Marmols en er is ook geen parkeerplaats.

Calo des Marmols strand

Vakantieoorden in de buurt
In het zuiden van Mallorca zijn er maar een paar vakantieoorden. De dichtstbijzijnde is Colonia Sant Jordi, dat ongeveer op 10km in noordwestelijke richting ligt. Het iets kleinere vakantieoord Cala Santanyi ligt net zo ver weg, maar dan naar het noordoosten.

Wie echter Calo des Marmols bezoekt, komt vaak uit de vakantieoorden die verder weg liggen of per boot. Voor de kleinere jachten is de baai een perfecte plek om het anker uit te werpen.


Calo des Marmols op de kaart
Zoals de kaart laat zien, ligt het strand diep in de prachtige marmeren baai met het turquoise water. Als je uitzoomt op de kaart en de kust naar het zuidwesten volgt, zie je de vuurtoren van Cap de Salines, waar je je auto kunt parkeren. Vanaf hier neemt de wandeling ongeveer 70 minuten in beslag.

Gerelateerde artikelen

Back to top button