Cala Sa Marjal

Cala Sa Marjal kaartHet strand Cala Sa Marjal is gelegen aan de oostkust van Mallorca in de buurt van het kleine vakantieoord Costa del Pins, op een paar kilometer ten noorden van Cala Millor.

Cala Sa Marjal in het algemeen
Het strand Cala Sa Marjal, ook wel Es Ribell genoemd, is 500 meter lang en ca. 20-30 meter breed.

Het zand is fijnkorrelig en heeft een bleke grijze kleur. Het water is erg helder, maar verdiept relatief snel. Het strand is iets beter beschermd tegen golven dan de naburige stranden in Cala Bona en Cala Millor.

Het is mogelijk om ligstoelen en parasols op het strand te huren. De faciliteiten omvatten ook douches en toiletten. Je kunt parkeren langs de weg achter het strand. Het strand is zelden druk wat het bijzonder populair maakt onder de lokale bevolking.

Cala Sa Marjal Mallorca

Veiligheid van kinderen
Er is ruimte om te spelen in het zachte zand, maar het water verdiept relatief snel.

Watersport
Op het strand kunnen er waterfietsen worden gehuurd.

Restaurants op het strand
Er is een vrij groot restaurant zeer dichtbij het strand. Vanaf hier heb je een goed uitzicht op het water en de bergen in het noord-oosten.

Cala Sa Marjal restaurant

Costa del Pins vakantieoord
Costa del Pins, wat ook wel ‘Pijnboom Kust’ betekent, is een klein en rustig dorp. Er is een groot hotel, het vier-sterrenhotel Hipotels Eurotel Punta Rotja, dat een uitzicht op het strand, de zee en de bergen heeft.

Aan de noordelijke rand van Costa del Pins vind je de befaamde Golfclub Son Servera, die al uit 1967 dateert.


Cala Sa Marjal kaart
De kaart toont het lange strand en de stad Costa del Pins, ten noord-oosten van het strand. Halverwege het strand kun je het restaurant zien. Net ten noorden van Costa del Pins vind je de Golfclub Son Servera.

Gerelateerde artikelen

Back to top button