Porto Cristo

Porto Cristo kaartHet gezellige stadje Porto Cristo ligt ongeveer in het midden van de oostkust van Mallorca, op ongeveer 65 kilometer van Palma de Mallorca.

Hier vind je het 4-sterrenhotel THB Felip, dichtbij de perfecte locatie voor uitzicht op zowel het strand als de haven. Een geweldige locatie dichtbij alles en met gratis parkeergelegenheid.

Porto Cristo Mallorca

Het strand in het algemeen
Het strand van Porto Cristo is centraal gelegen in de stad en met het uitzicht op de rotskust, de grote bomen en de jachthaven is het zonder twijfel één van de mooiste stadsstranden van Mallorca.

Het strand is met zijn 350 meter vrij groot en het hele strand is met fijn goudkleurig zand bedekt. Het water is ondiep, heeft prachtige turquoise tinten en de Z-vormige baai zorgt ervoor dat er bijna nooit golven zijn. Dit maakt het strand bijzonder kindvriendelijk.

Porto Cristo strand

Er zijn twee gedeelten op het strand waar het mogelijk is om ligbedden en parasols te huren. Natuurlijk heeft het strand ook de reguliere voorzieningen zoals douches, toiletten en een dienstdoende badmeester, die de zwemmers in de gaten houdt.

Als je met de auto naar het strand komt, is het mogelijk om dichtbij het strand te parkeren. Houd er wel rekening mee dat voor sommige van de meest centrale parkeerplaatsen een toeslag geldt.

Kindvriendelijkheid
Het water is relatief ondiep en het zand is fijn om in te spelen. In het hoogseizoen kan het echter wel druk worden en daardoor is de speelruimte vaak beperkt.

Porto Cristo tour

Watersporten
Direct aan het strand kun je waterfietsen huren. De prachtige baai is absoluut perfect voor paddleboards en ze kunnen ook vlakbij het strand worden gehuurd.

Restaurants aan het strand
Op de weg achter het strand is er een ruime keuze aan cafés en restaurants. Van Burger King tot gezellige restaurants met een schitterend uitzicht op het strand.

Porto Cristo vakantieoord

Het vakantieoord Porto Cristo
Porto Cristo is een gezellig stadje met een goede sfeer en natuurlijk een geweldig strand. Toerisme is de belangrijkste industrie, maar als één van de weinige steden op Mallorca speelt de visserij ook nog steeds een belangrijke rol. De vissersboten liggen met de grote, mooie jachten zij aan zij in de haven.

Overdag kan er veel verkeer zijn in de stad. Dat komt omdat één van de belangrijkste toeristische attracties van Mallorca dichtbij de stad ligt: de grotten Coves del Drac, die onder andere het grootste ondergrondse meer van Europa verbergt. Het is zonder twijfel een geweldige ervaring, dus we raden een bezoekje aan Coves del Drac ten zeerste aan.

Cuevas del Drach
Cuevas del Drach

Vanuit de haven kun je ook verschillende tochten per boot maken, waaronder een gigantische catamaran en meerdere boten met een glazen bodem. Het gebied in de omgeving van de jachthaven is heerlijk om rond te slenteren en je vindt er veel leuke restaurants.


Bekijk onze film vanuit Porto Cristo


Kaart van Porto Cristo
Het strand ligt in een mooie Z-vormige baai, die het strand tegen de golven beschermt. Als je de kustlijn naar het noorden volgt, bereik je S’Illot, Sa Coma en Cala Millor. In het zuiden zijn er verschillende mooie stranden in de kleine vakantieoorden Cala Mendia, Cala Anguila en Cala Romantica.

Gerelateerde artikelen

Back to top button