• Joan Miró museum

  • Joan Miró museum

  • Joan Miró museum

  • Joan Miró museum

  • Joan Miró museum

  • Joan Miró museum

  • Joan Miró museum

Joan Miró museum

Cala Mayor kaartJoan Miró, de beroemde schilder, werd in 1893 in Barcelona geboren. Als kind al had hij een talent voor tekenen en een verlangen om kunstenaar te worden, maar op verzoek van zijn vader koos hij ervoor om zichzelf een middelbare schoolopleiding te geven en een accountant te worden. Al snel werd duidelijk dat het leven van een accountant niets voor hem was en hij stopte na een paar jaar.

Tijdens zijn tijd als accountant had hij cursussen gevolgd aan een kunstacademie en tussen 1912 en 1915 studeerde hij aan de kunstacademie Francisco Galí. Zijn carrière kwam daarna in een snelvaart tempo en naarmate de tijd verstreek, werden zijn surrealistische schilderijen en abstracte sculpturen het onderwerp van internationale erkenning.

De moeder van Joan Miró kwam van Mallorca en Miró trouwde uiteindelijk zelf met een vrouw van Mallorca. Als gevolg daarvan werd het een frequente vakantiebestemming en voelde hij zich ongelooflijk geïnspireerd door het licht op het eiland. In 1956 verhuisde hij op 63-jarige leeftijd naar Cala Mayor, waar hij zijn huis, Son Abrines, bouwde.

Hij woonde en werkte in Cala Mayor tot aan zijn dood in 1983. Vóór zijn dood richtte hij samen met zijn vrouw de Fundació Pilar i Joan Miró a Mallorca op. In verband hiermee schonken ze het huis, de ateliers en de duizenden kunstwerken aan de autoriteiten in Palma de Mallorca.

In 1992 werd het Joan Miró-museum geopend in een nieuw, opwindend gebouw, dat ontworpen is door de Spaanse architect Rafael Moneo. Het museum is een uitbreiding van het eerste atelier van Joan Miró, Son Boter en het nieuwere atelier, Taller Sert. De prachtige tuinen herbergen enkele van zijn grotere sculpturen. Afgezien van de werken van Joan Miró verzorgt het museum ook verschillende tentoonstellingen van andere getalenteerde kunstenaars.

Alle kunstliefhebbers en kenners moeten minstens één keer dit museum bezoeken. De tijd vliegt in deze creatieve hotspot en er is zelfs de mogelijkheid om een pauze te nemen in het café in de tuin. Als je een souvenir van Joan Miró wilt kopen, kun je dat doen in de cadeaushop.

Het museum is het hele jaar geopend, maar op maandag gesloten. Je kunt meer informatie op de website vinden.

Joan Miró museum kaart

This website uses cookies. By continuing to use this site, you accept our use of cookies.  Meer info