Coll Baix

Coll Baix kaartColl Baix of Platja del Coll Baix ligt in het noorden van Mallorca op ongeveer 5 km van de stad Port d’Alcudia. Het strand ligt op het schiereiland La Victòria, dat ook wel bekend staat om de overblijfselen van de oude uitkijktoren Talaia de la Victòria.

Het strand in het algemeen
Coll Baix is een ongelooflijk mooi en afgelegen natuurlijk strand, gelegen in een baai en omringd door hoge kliffen. Het bergachtige terrein maakt de weg naar het strand behoorlijk uitdagend en het laatste kleine deel van de wandeling van 30-45 minuten vindt zelfs plaats over kliffen.

De beloning voor de inspanningen is echter groot. Al op weg naar het strand zijn er verschillende plaatsen met een prachtig uitzicht op het strand, de baai en de bergen, dus vergeet je camera niet!

Coll Baix strand

Het strand zelf is 220 meter lang en vrij breed, dus het is een groot strand. Het is bedekt met grof zand en het zeer heldere water wordt snel diep. Buiten het hoogseizoen heb je misschien het geluk om het strand voor jezelf te hebben, maar in de weekenden in juli/augustus lijkt Coll Baix zeker geen geheime plek.

Er zijn geen faciliteiten, maar er is wel een toilet voor het laatste steile stuk naar beneden richting het strand.

Het is ook mogelijk om Coll Baix per boot te bereiken vanuit Port d’Alcudia. De boot vaart een paar uur langs de kust en door de glazen bodem van de boot zie je het leven onder water. De boot stopt bij Coll Baix, waar je vanaf de boot kunt zwemmen.

Coll Baix Mallorca

Kindvriendelijkheid
Het strand is niet erg geschikt voor kinderen. De tocht naar het strand is moeilijk en op sommige delen wordt het water snel diep.

Watersporten
Bij Coll Baix worden geen watersporten aangeboden, wat bijdraagt aan een rustige omgeving.

Coll Baix Mallorca

Restaurants aan het strand
Er zijn geen opties om eten en drinken aan het strand te kopen, dus zorg ervoor dat je eten en voldoende drankjes van huis meeneemt. De veeleisende wandeling vereist extra vocht.

Vakantiedorpen in de buurt
De dichtstbijzijnde resorts zijn Port d’Alcudia en de kleine gezellige badplaats Mal Pas. Sommigen wandelen helemaal vanuit de twee steden, maar dit is echt alleen voor ervaren wandelaars.

Andere bezienswaardigheden op het schiereiland zijn de overblijfselen van de uitkijktoren Talaia de la Victòria, die in 1567 werd gebouwd en tot 1936 in gebruik was. Hij staat op een hoogte van 446 meter en het uitzicht vanaf daar is vrij uniek. Het is onder andere mogelijk om helemaal naar Cap del Pinar te kijken, dat de punt van het schiereiland La Victòria vormt.


De kaart van Coll Baix en de routebeschrijving
Volg met de auto de weg Carrer de la Muntaña, een onverharde weg in enigszins ruige staat, gedurende de laatste 3-4 kilometer. Vanaf het einde van de weg is het een wandeling van 30-45 minuten, afhankelijk van het tempo. Op de kaart zie je het strand in de rechterbenedenhoek.

Gerelateerde artikelen

Back to top button