Cala Vinyes

Cala Vinyes kaartCala Vinyes ligt in het zuidwesten van Mallorca, twee kilometer ten zuiden van de grotere vakantiesteden Magaluf en Palma Nova. Het strand bevindt zich op 31 kilometer van de luchthaven.

Een overzicht van het strand
Cala Vinyes is een prachtig zandstrand, dat gelegen is in een baai. De talrijke palmbomen zorgen voor een tropische uitstraling terwijl de lage kliffen, die de baai omlijsten, typisch Mallorcaans zijn.

Cala Vinyes Mallorca

Het strand is slechts 60 meter lang, maar wel 80 meter breed en het heldere water heeft een prachtige turquoise tint. Op het strand zijn ligstoelen en parasols te huur en hoewel Cala Vinyes heerlijk is, is het hier zelden druk.

Er zijn dicht bij het strand een paar hotels, dus het is niet zo geïsoleerd als Cala Falcó, dat ten zuiden van Cala Vinyes ligt. Al met al is Cala Vinyes dus aanzienlijk groter. Dicht bij het strand is er gratis parkeergelegenheid.

Kindvriendelijkheid
Het strand is zeer geschikt voor kinderen. Het is ondiep en er is voldoende ruimte voor de kleintjes om te kunnen spelen. Er is zelfs helemaal achteraan een strand.

Cala Vinyes

Watersporten
Er worden geen watersporten aangeboden en dus heb je ook geen lawaai van jetski’s en dergelijke.

Restaurants aan het strand
Er is een strandbar aan de achterzijde en een restaurant direct aan het strand.

Cala Vinyes palmbomen

De stad Cala Vinyes
Cala Vinyes is een klein vakantiestadje met een paar hotels en een groot aantal particuliere vakantiewoningen. De sfeer is erg ontspannen, maar als je meer opwinding wilt, hoef je alleen maar in een taxi te stappen en naar Palma Nova of Magaluf te gaan.

Hoewel er een paar hotels in Cala Vinyes zijn, eten de meeste mensen in het hotel of gaan ze naar één van de naburige steden. Deze naburige steden, vooral Palma Nova, zijn ook uitstekend geschikt om te gaan winkelen. In de plaatselijke minisupermarkt kun je boodschappen doen.

Als je in Cala Vinyes wilt verblijven, bekijk dan eens Hotel Occidental Cala Viñas. Dit viersterrenhotel heeft een prachtig uitzicht op het strand en ontvangt regelmatig uitstekende beoordelingen van gasten.

Cala Vinyes Mallorca


De kaart van Cala Vinyes
De talrijke palmbomen op het strand zijn op de satellietfoto zichtbaar. Beweeg de kaart iets verder naar het noorden om Magaluf te kunnen zien of iets verder naar het zuiden om het iets kleinere strand van Cala Falcó te zien.

Gerelateerde artikelen

Back to top button