Puig de Ros

Puig de Ros kaartPuig de Ros ligt op ongeveer 20 kilometer ten zuidoosten van de hoofdstad Palma de Mallorca, in het zuidelijke deel van Mallorca.

Het strand in het algemeen
Puig de Ros is niet zomaar een strand omdat je er geen zand, ligstoelen of parasols vindt. De natuurlijke omgeving is echter wel heel spectaculair.

Een relatief steil pad leidt je naar een gebied met lage rotsen; sommige van hen zijn plat genoeg om op te kunnen liggen. In het water vind je ook platte rotsen waardoor het bijna op een zwembad met ondiep water lijkt. Het water is volledig helder en je vindt er bijna nooit hoge golven.

Puig de Ros strand

Er zijn in Puig de Ros geen faciliteiten te vinden, maar het is wel mogelijk om bij de Mhares Sea Club, die net boven het strand ligt, een loungehoek of een ligstoel te huren. De club beschikt over vele faciliteiten, waaronder een restaurant en een zwembad.

Je kunt je auto langs de weg of op de betaalde parkeerplaats van de Mhares Sea Club parkeren.

Kindvriendelijkheid
Rotsachtige stranden zijn meestal niet erg kindvriendelijk, maar in Puig de Ros is er door de platte rotsen een ondiep gedeelte ontstaan, waar de kinderen rustig rond kunnen spetteren.

Watersportactiviteiten
Er zijn in Puig de Ros geen watersportactiviteiten te doen, maar een paar duikscholen in de buurt organiseren wel reizen naar het gebied, dus het is niet ongewoon om een groep duikers tegen te komen.

Puig de Ros Mallorca

Restaurants op het strand
Boven het strand vind je de Mhares Sea Club, waar het mogelijk is om te lunchen en te dineren. De toegang is alleen toegestaan voor personen ouder dan 16 jaar.

Vakantieoorden in de buurt
Puig de Ros is op zichzelf een klein vakantieoord, maar de stad is zo langzamerhand verbonden met twee andere kleine vakantieoorden Maioris Decima en Sa Torre. Er zijn ook verschillende hotels in de omgeving en een fijne selectie van restaurants. De stad heeft ook een grote supermarkt en een paar kleine toeristische winkels.

Het beste hotel in Puig de Ros is het 4-sterrenhotel Globales Maioris, dat over een mooi zwembad met een groot kinderbad beschikt, een modern fitnesscentrum en een goed all-inclusive restaurant.

Puig de Ros hotel

Net ten westen van Puig de Ros vind je de mooie golfbaan Golf Maioris met18-holes. Een beetje verder naar het zuiden in Badia Blava, vind je Sitt Sport Center met een fitnesscentrum en zes tennisbanen.


Puig de Ros kaart
Het strand en de Mhares Sea Club bevinden zich op de linkerkant van de kaart. De stad Puig de Ros ligt aan de rechterkant.

Gerelateerde artikelen

Back to top button