Cala Anguila

Cala Anguila kaartCala Anguila is een kleine baai aan de oostkust van Mallorca waar je kunt zwemmen. Het strand ligt tussen de twee kleine vakantieoorden Cala Mendia en Cala Magrana in. De grotere stad Porto Cristo ligt drie kilometer naar het zuidwesten.

Bekijk het grote aanbod reizen naar Mallorca van Sunweb.

Het strand in het algemeen
Cala Anguila ligt diep in een prachtige baai en is aan weerszijden omringd door kliffen. Vanaf het strand zie je prachtige pijnbomen, palmbomen en maar slechts een paar gebouwen.

Cala Anguila Mallorca

Het strand is slechts 50 meter lang, maar wel maar liefst 120 meter breed. Het zand is licht van kleur en fijn, het water is ongelooflijk helder en heeft prachtige turquoise tinten. Echt een ongelooflijk mooi strand.

Het is mogelijk om op het strand ligbedden en parasols te huren en er zijn ook douches en toiletten beschikbaar. Tijdens het hoogseizoen wordt er door een badmeester op het strand een oogje in het zeil gehouden.

Er zijn achter het strand maar een beperkt aantal gratis parkeerplaatsen beschikbaar en daarom raden we je aan om in een straat verderop te parkeren en het laatste stukje naar het strand te lopen.

Cala Anguila strand Mallorca

Kindvriendelijkheid
Normaal gesproken is er voldoende ruimte op het strand om te spelen en de baai biedt voldoende bescherming tegen de golven. Al met al is het dus een kindvriendelijk strand.

Watersportactiviteiten
Op het strand worden er geen mogelijkheden voor het doen van watersporten aangeboden, maar de omstandigheden om te snorkelen in het kristalheldere water zijn, vooral dicht bij de kliffen, aan beide zijden van de baai erg goed

Cala Anguila strand

Restaurants aan het strand
Er is een restaurant/café met uitzicht op het strand aanwezig. Als je een iets beter restaurant wilt, raden we je aan om naar het restaurant in de naburige baai van Cala Mendia te gaan.

Cala Anguila Mallorca

Vakantieoorden in de buurt van Cala Anguila
Cala Anguila ligt in de oostelijke hoek van het kleine vakantieoord Cala Mendia. Het gebied bestaat voornamelijk uit privé vakantiehuizen en er zijn maar een paar kleine hotels te vinden. Het is een mooie en zeer rustige omgeving voor het hebben van een ontspannen vakantie.

In Cala Mendia zijn er maar slechts een paar restaurants, een paar kleine supermarkten en een bakker te vinden. Om een ​​veel grotere selectie aan winkels te kunnen vinden kun je het grotere vakantieoord Porto Cristo bezoeken dat slechts een paar kilometer verderop ligt. Hier kun je ook deelnemen aan veel verschillende excursies per boot en een bezoekje brengen aan de beroemde grotten de Coves del Drach.

Cuevas del Drach
Cuevas del Drach

Cala Anguila kaart
De kaart laat zien dat Cala Anguila goed beschermd ligt in een baai. Cala Mendia ligt op minder dan 500 meter naar het zuidwesten. Iets verderop in dezelfde richting ligt het strand Cala Romantica.

Gerelateerde artikelen

Back to top button