S’Arenal de sa Ràpita

Sa Rapita kaartSa Ràpita is een klein stadje aan de zuidkust van Mallorca en het ligt ongeveer 11 kilometer ten zuidwesten van Campos. Het dichtstbijzijnde vakantieoord is Colonia Sant Jordi, ongeveer 5 km naar het zuidoosten.

In Colonia Sant Jordi raden we het 4-sterren Universal Hotel Cabo Blanco aan, dat dicht bij het strand ligt en een prachtig uitzicht op de Middellandse Zee biedt.

Het strand in het algemeen
S’Arenal de sa Ràpita strekt zich uit over een afstand van 1,1 kilometer en loopt van de haven van Sa Ràpita tot 300 meter voor Ses Covetes, waar de naam van het strand verandert in Playa Ses Covetes.

Het strand is ongeveer 25 meter breed en bedekt met fijn, bijna wit zand. Het water is heel helder en glinstert door de mooie turquoise kleuren. Dit betekent dat het strand dezelfde kenmerken heeft als het beroemde Es Trenc, alleen bij S’Arenal de sa Ràpita is het nergens echt druk.

Sa Rapita strand

Je kunt op het strand ook ligstoelen en parasols huren. Andere faciliteiten zijn douches, toiletten en tijdens de zomermaanden zijn er ook badmeesters aanwezig. De beste plaats om te parkeren is bij Club Nautico aan de haven, waar je een aantal gratis en betaalbare parkeerplaatsen vindt. Er zijn daar voldoende parkeerplaatsen. 

Kindvriendelijkheid
Het zand op dit strand is zacht en voor kinderen is er voldoende ruimte om te spelen. Daarnaast is het water rustig waardoor dit een zeer kindvriendelijk strand is.

Watersport
Hoewel er geen verhuurfaciliteiten zijn, biedt het strand wel uitstekende omstandigheden om te windsurfen.

Restaurants op het strand
Zoals gezegd, begint dit strand bij de haven van Sa Ràpita, wat ook de thuisbasis is van een restaurant. Er is op het strand zelf ook een populaire strandbar.

Sa Rapita restaurant

De stad Sa Ràpita
Sa Ràpita is een kleine, relatief rustige stad. Er zijn geen grote hotels, maar je begint wel steeds meer privé-vakantiehuizen te zien.

Afgezien van de jachthaven en het strand, is er niet veel te zien. Er zijn een paar kleine markten, een apotheek en 8-10 cafés en restaurants. Eén van de hoogtepunten is het zelfgemaakte ijs bij Heladeria Cardinelli.


S’Arenal de sa Ràpita op de kaart
Het strand ligt tussen de haven van Sa Ràpita en het stadje Ses Covetes. De laatste 300 meter van het strand zijn onderdeel van Playa Ses Covetes, dat aansluit op Es Trenc, het beroemdste strand van het eiland.

Gerelateerde artikelen

Back to top button