Playa del Rey

Playa del Rey kaartPlaya del Rey ligt zeer dicht bij het kleine dorpje Portals Vells in het zuidwesten van Mallorca en het ligt ongeveer zes kilometer ten zuiden van de feeststad Magaluf. De afstand tot de hoofdstad Palma de Mallorca is ongeveer 23 kilometer.

Het strand in het algemeen
Playa del Rey ligt in een prachtige omgeving in een rotsachtige baai en wordt omringd door grote pijnbomen.

Het 30 meter lange en 15 meter brede strand heeft fijn, licht zand en het water is hier zeer ondiep. Aan de rechterkant van het strand zijn er enkele uitlopen van rotsen in het water. De baai en een kleine pier beschermen het strand heel effectief tegen golven.

Playa del Rey Mallorca

Het is mogelijk om op het strand ligbedden en parasols te huren. Als je echter liever geen geld wilt uitgeven aan de huur van een parasol, zorgen de pijnbomen op bepaalde delen van het strand ook altijd voor wat schaduw. Er is vlakbij het strand een kleine parkeerplaats te vinden.

Kindvriendelijkheid
Het fijnkorrelige zand en het ongelooflijk ondiepe water maken dit strand ideaal voor gezinnen met kleine kinderen.

Watersportactiviteiten
Er zijn geen mogelijkheden om watersportactiviteiten te doen op dit strand, maar snorkelen rond de rotsen wordt hier wel volop gedaan. De iets meer ervaren zwemmers kunnen naar de naburige stranden zwemmen, wat een zeer mooie zwemroute is.

Playa del Rey strand

Restaurants aan het strand
Er is een strandbar aanwezig die de meest elementaire drankjes schenkt. Het is mogelijk om langs de rotsen naar de restaurants aan de naburige stranden Platja del Mago en Portals Vells te lopen. De laatste is trouwens ook de grootste.

Vakantieoorden dichtbij het strand
Er zijn in de buurt van Playa del Rey verschillende vakantieoorden te vinden. De dichtstbijzijnde zijn Magaluf in het noorden en El Toro in het westen. Iets verder weg liggen ook nog Palma Nova en Santa Ponsa, die tot de grootste vakantieoorden van Mallorca behoren.

Desondanks is Playa del Rey nog niet overspoeld door het massatoerisme. Dit komt omdat de meeste bezoekers, die in het gebied aankomen, hun dagen doorbrengen op het grote strand van Portal Vells. Verder trekt Portal Vells ook veel lokale bewoners aan.


Playa del Rey kaart
Playa del Rey is één van de drie stranden van Portals Vells en staat ook wel bekend als Portals Vells III. Het naburige strand van Platja del Mago staat ook wel bekend als Portals Vells II, terwijl het grootste van de drie stranden Portals Vells I wordt genoemd. Deze twee andere stranden liggen beide meer naar het zuiden.

Gerelateerde artikelen

Back to top button