Cala Mesquida

Cala Mesquida kaartCala Mesquida ligt in een van de meest schilderachtige gebieden van Mallorca en ligt in het noordoosten van het eiland. De dichtstbijzijnde steden zijn Capdepera en Cala Ratjada.

Het strand in het algemeen
Cala Mesquida ligt in een grote baai en is aan weerszijden omringd door rotsen. Als je op de rotsen klimt, heb je een prachtig uitzicht.

Het strand is ca. 350 meter lang en is geheel bedekt met zand. Het zand is licht en fijnkorrelig en het water is helder en heeft mooie turkooise tinten.

Cala Mesquida hotel

Het is mogelijk om op het strand ligstoelen en parasols te huren. Aan het einde van het strand, vlakbij het restaurant, kun je zelfs dubbele luxe ligstoelen huren. Er zijn geen douches of toiletten op het strand te vinden.

Het strand ligt vrij onbeschermd en dit betekent dat je in Cala Mesquida meer last zult hebben van de wind en hoge golven, dan in andere plaatsen op Mallorca. Gelukkig is er een badmeester, die de badgasten in de gaten houdt.

Het oostelijke deel van het strand is gereserveerd voor naturisten.

Cala Mesquida Mallorca

Kindvriendelijkheid
Het strand heeft voldoende ruimte voor kinderen om te spelen, maar op dagen dat het waait kunnen de golven wel erg hoog zijn.

Watersportactiviteiten
Het is mogelijk om op het strand waterfietsen te huren, maar je kunt er geen andere watersportactiviteiten doen.

Cala Mesquida strand

Restaurants op het strand
Net achter het strand vind je het grote en zeer populaire restaurant Mirablau. In het midden van het strand is er ook nog een strandbar.

Cala Mesquida als vakantieoord
Cala Mesquida is een zeer klein en relatief ongerept vakantieoord. Er is een klein gebied met hotels, enkele restaurants en een paar supermarkten en winkels. Het nachtleven is er erg stil.

Twee van de hotels in de stad maken deel uit van de hotelketen Viva, die bekend staat om zijn mooie en kindervriendelijke hotels. Dit geldt ook voor de hotels in Cala Mesquida.

Cala Mesquida Mallorca

De stad is omgeven door een prachtig landschap met heuvels en een beschermd dennenbos. Ongeveer zes kilometer van Cala Mesquida vind je het Mallorcaanse Capdepera, dat een kleine middeleeuwse stad is met muren en torens. Die stad is zeker de moeite waard om te bezoeken.

Bekijk onze top 10 beste activiteiten op Mallorca.


Bekijk onze film vanaf Cala Mesquida


Cala Mesquida kaart
Zoals je op de satellietfoto kunt zien, is het zand met de tijd door de wind ver landinwaarts geblazen. Capdepera ligt verder naar het zuiden. Cala Mesquida ligt echt in een ongerepte omgeving.

Gerelateerde artikelen

Back to top button