Cala Tuent

Cala Tuent kaartCala Tuent bevindt zich in het noord-westelijke deel van Mallorca, waar de stranden een beetje verder uit elkaar liggen. De stad Sa Calobra, die veel mensen kennen van de attractie Torrent de Pareis, ligt slechts een paar kilometer verderop.

Het strand in het algemeen
Cala Tuent ligt in een mooie natuurlijke omgeving met uitzicht op de hoogste berg van Mallorca, Puig Major, met een hoogte van 1.445 meter.

Het strand is 100 meter lang en ligt in een mooie baai, omringd door de beboste bergen van Tramuntana.

Cala Tuent Mallorca

Het zand is gemengd met grind en steentjes en deze vind je ook in het schone en volledig heldere water, waardoor het verstandig is om waterschoenen te dragen. De baai is ideaal voor een lange duik.

Er zijn geen faciliteiten op het strand, zelfs geen toiletten. Cala Tuent is, waarschijnlijk als gevolg van de lange rit naar het strand, een van de meest rustige stranden van Mallorca.

Er zijn tal van borden die de weg naar Cala Tuent aangeven. Rijd in de richting van Sa Calobra en de borden zullen je de rest van de weg wijzen. Er is een grote gratis parkeerplaats bij het strand. Het is ook mogelijk om het strand te bereiken met de boot vanuit Port de Soller, dat op ongeveer een uur rijden ligt.

Cala Tuent strand

Kindvriendelijkheid
Het strand heeft veel ruimte om te spelen, maar de combinatie van zand, grind en kiezels zijn niet ideaal voor kinderen. Waterschoenen zijn aanbevolen.

Watersportactiviteiten
Er zijn geen watersportactiviteiten, maar de prachtige baai heeft de perfecte duik- en snorkel omstandigheden en er zijn zelden golven.

Restaurants op het strand
Er zijn geen restaurants op het strand zelf, maar het restaurant Es Vergeret is vrij dichtbij het strand. Vanaf het terras van het restaurant kun je genieten van een spectaculaire uitzicht over de baai.

Cala Tuent Mallorca

Vakantieoorden in de buurt
Het dichtstbijzijnde vakantieoord is Port de Soller, dat 8km ten zuidwesten van Cala Tuent ligt. Met de auto is de afstand echter 41km en de rit duurt ongeveer een uur door het berglandschap.

Om bij de twee grotere vakantieoorden Port d’Alcudia en Puerto Pollensa te komen, moet je een beetje langer rijden. Een perfecte excursie met je huurauto zou ‘s ochtends, voordat alle grote toeristische bussen komen, een bezoek aan Sa Calobra zijn en dan de rest van de dag in Cala Tuent genieten.


De kaart van Cala Tuent
Het strand is prachtig gelegen in een baai, omringd door hoge bergen. In de linkerbenedenhoek van de kaart, kun je het restaurant zien. Het ligt een beetje op de berg en het is mogelijk om er met de auto te komen.

Gerelateerde artikelen

Back to top button