Es Dolc

Es Dolc kaartColonia Sant Jordi en het nabijgelegen Es Dolc ligt dichtbij de zuidelijke punt van Mallorca, Cap de Ses Salines.

Het strand in het algemeen
Es Dolc, ook wel Platja d’es Dolc genoemd, is een 350 meter lang ongerept strand, dat zeer dichtbij het vakantieoord Colonia Sant Jordi ligt.

Het strand wordt in tweeën gedeeld door een aantal zeer lage kliffen in het midden van het strand. Es Dolc heeft fijn, bijna wit zand en het ondiepe water is glashelder. Het is mogelijk om ligstoelen en parasols te huren op het strand.

Es Dolc strand

De auto kan worden geparkeerd in de buurt van het strand Es Port. Vanaf hier moet je ongeveer 600 meter lopen.

Kindvriendelijkheid
Ondiep water en een flinke ruimte om te spelen maken Es Dolc een geschikt strand voor kinderen, maar vergeet de wandeling naar het strand niet.

Es Dolc watersport

Watersportactiviteiten
Er zijn geen watersportactiviteiten op Es Dolc. Het is wel mogelijk om in het nabijgelegen Es Port kleine bootjes en waterfietsen te huren.

Restaurants op het strand
Er is een vrij grote strandbar, die tevens dienst doet als café. Een grotere selectie van restaurants is te vinden bij Es Port.

Es Dolc restaurant

Colonia Sant Jordi als vakantieoord
Colonia Sant Jordi is een zeer rustig vakantieoord met veel prachtige stranden in de buurt. Het is de plaats die het dichtst bij het beroemde strand van Es Trenc ligt.

Niet veel touroperators hebben Colonia Sant Jordi opgenomen in hun catalogi en daarom is het merendeel van de toeristen die hier komen onafhankelijke reizigers.

Colonia sant Jordi
Colonia sant Jordi

De oorspronkelijke vissershaven bestaat nog steeds en vanaf hier vaart er een pontje naar het kleine eiland Cabrera (Goat Island). Hier vind je een grote verscheidenheid aan flora en fauna en beschermde soorten vogels en reptielen. De boottocht duurt ongeveer een uur.


Es Dolc kaart

Gerelateerde artikelen

Back to top button