Marineland

Marineland kaartMarineland bij het vakantiedorp Portals Nous is het oudste dolfinarium van Spanje en vermaakt al tientallen jaren veel toeristen op Mallorca. Het park is in de loop der jaren gerenoveerd en hoewel het niet erg groot is, biedt het geweldig vermaak voor het hele gezin met prachtige shows en veel kleurrijke dieren.

De belangrijkste attractie in Marineland is de show met de tuimelaars, die binnen in het grote dolfijnenaquarium is te zien. De bekwame verzorgers hebben de dolfijnen vele indrukwekkende sprongen en kunstjes geleerd. De show vindt slechts twee keer per dag plaats en kan worden genoten met een slush puppy, popcorn en dergelijke.

Marineland dolfijnen

De show met de Californische zeeleeuwen en de papegaaienshow zijn ook geweldig als vermaak, vooral voor de kinderen. Er zijn ook andere dieren, zoals haaien, pinguïns, flamingo’s en meer exotische dieren. Sommige daarvan zijn te zien in het tropenhuis, waar je ook slangen, schildpadden en reptielen kunt vinden.

Marineland Mallorca

Op gezette tijden worden de vissen, zeehonden en pinguïns gevoerd, wat heel interessant voor de kinderen is. Er zijn voor bezoekers ook diverse mogelijkheden om te eten. Vanuit het grote restaurant heb je een prachtig uitzicht over de Middellandse Zee.

Marineland papegaaien

Marineland flamingo

Als de kinderen verkoeling nodig hebben, kun je de ‘Kids Zone’ bezoeken, waar vooral de jongsten kunnen spetteren in het zwembad met een paar kleine waterglijbanen en ander speelgoed. Direct naast het zwembad bevindt zich een pizzeria.

Marineland splashpool

Hoewel er de hele dag door dingen gebeuren, is het voor de meeste mensen voldoende om een halve dag in Marineland door te brengen. De tweede helft van de dag kun je dan doorbrengen op het kindvriendelijke zandstrand Costa de’n Blanes vlak voor Marineland.

Marineland strand

De toegangsprijzen in 2023 zijn €29 voor volwassenen en €12-20 voor kinderen, afhankelijk van welke leeftijd ze hebben. Als de kaartjes op hun website worden gekocht, is het iets goedkoper. Je kunt geen kaartjes voor dezelfde dag kopen want dat moet in ieder geval voor de volgende dag zijn.


Marineland kaart
Marineland kun je in het midden op de kaart bekijken. Het strand Costa de’n Blanes ligt recht voor het park en het iets grotere strand Punta Portals ligt een paar meter verderop. Als de kaart iets naar rechts wordt verplaatst, zie je Portals Nous.

Gerelateerde artikelen

Back to top button