Cala Xinxell

Cala Xinxell kaartHet strand Cala Xinxell ligt in het vakantieoord Illetas, in het zuidwestelijke deel van Mallorca. De hoofdstad Palma de Mallorca ligt op minder dan 10km.

Samen met de steden Bendinat, Portal Nous en Cas Catala in de buurt, is het gebied een van de meest exclusieve gebieden op Mallorca.

Het strand in het algemeen
Cala Xinxell is gelegen op een klein schiereiland, in het zuidelijke deel van Illetas. Het omliggende landschap is ongelooflijk mooi, wat de baai een populaire plek voor kleine jachten en zeilboten maakt.

Cala Xinxell strand

Het strand is 100 meter lang en bedekt met fijnkorrelig zand en het water is vrij ondiep. De baai biedt meestal een goede bescherming tegen golven.

Het is mogelijk om op het strand ligstoelen en parasols te huren, maar er zijn geen toiletten of douches beschikbaar. In het hoogseizoen kan het moeilijk zijn om ligstoelen te bemachtigen, maar vroeg op de dag heb je de meeste kans.

Cala Xinxell wordt een beetje overschaduwd door de twee beroemde stranden van Illetas: het belangrijkste strand, Platja d’Illetas, en het wat kleinere strand Cala Comptessa. Beide liggen slechts op een korte loopafstand van Cala Xinxell.

Cala Xinxell Mallorca

Kindvriendelijkheid
Het zand is zacht en het water is vrij ondiep. In de maanden juli en augustus kan het echter een beetje te druk zijn om te spelen.

Watersportactiviteiten
Het is mogelijk om waterfietsen en soms kajaks te huren. Het kalme water in de baai is zeer geschikt voor beide activiteiten en voor ervaren kanoërs is het mogelijk om Portals Nous over zee per kajak te bereiken.

Restaurants op het strand
Er is een mooie strandbar met een relaxte lounge-sfeer. Het dichtstbijzijnde restaurant is gelegen in de buurt van Cala Comptessa op ongeveer 300m afstand.

Cala Xinxell Illetas

Illetas als vakantieoord
Illetas is een mooi en rustig vakantieoord. De meeste hotels hebben vier of vijf sterren, met inbegrip van het romantische Barcelo Illetas Albatros, dat gereserveerd is voor volwassenen.

De selectie van restaurants en winkels is niet zo gevarieerd, maar er zijn er enkele in de kronkelende hoofdstraat Paseo de los Illetas te vinden. Aan het noordelijke einde van de hoofdstraat is er een klein winkelcentrum met een supermarkt te vinden.

Portals Nous Mallorca

De naburige stad Portals Nous is echter de thuisbasis van enkele van de beste restaurants op Mallorca zoals bijvoorbeeld het Michelin-ster bekroonde restaurant Tristan. Portals Nous staat ook bekend om zijn designer-winkels en exclusieve nachtleven.


Cala Xinxell kaart
De kaart toont het prachtige strand Cala Xinxell in de gelijknamige baai. In het noorden ligt de vakantie plaats Illetas, evenals het strand Cala Comptessa.

Gerelateerde artikelen

Back to top button