Markten op Mallorca

Op Mallorca vind je al honderden jaren markten en deze markten vormen een vast onderdeel van de Mallorcaanse traditie en cultuur. Elke dag van de week is er wel markt te vinden, maar de aangeboden goederen verschillen wel per markt.

De markten beginnen meestal rond 08.00 – 09.00 uur in de ochtend en sluiten rond 13.00 – 14.00 in de middag. Als je de drukte voor wilt blijven, moet je vroeg gaan, maar tegen sluitingstijd zul je de beste aanbiedingen kunnen vinden.

Maandag
Na de weekendmarkten zijn de maandagen relatief rustig. De meest interessante markt is gelegen in Calvia net ten westen van Palma de Mallorca. De markt bestaat uit ongeveer 60 kraampjes vol met groenten en fruit, kleding, schoenen en Mallorcaanse ambachten. Op de markt in Manacor staan ook een aantal keramiekkraampjes.

Andere markten zijn te vinden in: Cala Millor, Caimari, Lloret de Vistalegre, Manacor, Mancor de la Vall, Montuïri.

Manchego Sineu
Manchego, een schapenkaas, vind je op de markt in Sineu.

Dinsdag
De eerste grote markt van de week vindt plaats in Alcudia, waar op dinsdag en zondag een markt is. De markt is te vinden in Carrer Major en Carrer Mol en de aangeboden goederen omvatten alles, van eten tot lokale ambachten. De markt in Alcudia is vooral bekend om zijn lederwaren. De mooie, historische stad is populair en vooral op de marktdagen kan het er erg druk worden. Je kunt het beste vroeg gaan.

Andere markten zijn te vinden in: Arta (crafts and more), Can Pastilla, Porto Colom, Santa Margalida, Campanet, Llubi.

Woensdag
De beroemdste woensdagmarkt bevindt zich in Sineu, dat zich praktisch in het midden van Mallorca bevindt. De markt vindt hier al meer dan 700 jaar plaats en biedt een schat aan goederen, van fruit, groenten en verse kruiden tot zelfgemaakte wijn, kleding en ambachten. Er is zelfs een aparte dierenmarkt, waar het mogelijk is om paarden, ezels, varkens, geiten, kippen en eenden te kopen. Je kunt om de drukte voor te zijn het beste vroeg gaan en vooral op woensdagen kan het in de gezellige straten van Sineu erg druk worden.

Andere markten zijn te vinden in: Puerto Pollensa, Capdepera, Santanyi, Andratx, Llucmajor, Petra, Colonia Sant Jordi.

Ensaimada
Ensaimada

Donderdag
Op donderdag kun je een bezoek brengen aan de grootste openluchtmarkt op Mallorca, die zich in Inca bevindt. Natuurlijk vind je op de markt vers fruit, groenten, verrukkelijke wijnen en Mallorcaanse delicatessen, maar er zijn ook tal van kraampjes met zelfgemaakte lederwaren, tassen, manden, kleding en schoenen.

Andere markten zijn te vinden in: Ariany, Campos, Sant Llorenc, Ses Salines, Sant Joan, S’Illot.

Vrijdag
Wat de markten betreft, zijn de markten die op vrijdag worden gehouden meestal rustiger. De markt in Son Ferrera in het zuidwesten van Mallorca is zeker een bezoekje waard, omdat je er veel soorten fruit, groenten en Mallorcaanse worstjes kunt vinden. Er is ook een markt in Son Servera dat in het oosten van Mallorca ligt.

Andere markten zijn te vinden in: Sa Cabaneta, Maria de la Salut, Algaida, Llucmajor, Binissalem, Ca’n Picafort.

Sóller markt
Markt in Sóller

Zaterdag
Op zaterdagen zijn er op Mallorca grote markten te vinden. Aan de westkust is er een markt in Sollér, waar je vlees, vis, groenten, fruit en prachtige bloemen kunt kopen. Er is vaak muziek op straat en de markt in dit mooie, historische stadje is zeker een bezoekje waard.

Op zaterdagen worden er in Palma de Mallorca en Campos ook grote rommelmarkten gehouden, waar je praktisch alles kunt kopen, van gebruikte boeken en meubels tot kleding, porselein en kunst.

Andere markten zijn te vinden in: Bunyola, Esporles, Santanyi, Búger, Costitx, Alaró, Porto Colom, Santa Ponsa

Zondag
Op zondag is er een markt in het historische deel van Pollensa, waar je bijzondere delicatessen kunt kopen. Deze omvatten lokale kazen, Mallorcaanse worstjes, olijven, olijfolie en vele soorten lokale wijnen. Eén van de speciale dingen aan deze markt is de grote keuze aan jam, die er worden verkocht (tot wel 40 verschillende soorten). Veel van de verkochte producten zijn hier biologisch.

Andere markten zijn te vinden in: Alcudia, Llucmajor, Felanitx, Muro, Valldemossa, Santa Maria del Cami, Porto Cristo.

Gerelateerde artikelen

Back to top button