Cala Llombards

Cala Llombards kaartCala Llombards is een klein vakantieoord aan de zuidoostkust van Mallorca. De stad heet Es Llombards, terwijl het strand en de baai Cala Llombards worden genoemd.

Het strand in het algemeen
Cala Llombards is gelegen in een gebied met een grote natuurlijke schoonheid. Het strand is omgeven door hoge kliffen en pijnbomen, die een spectaculair uitzicht vanaf het strand bieden.

Het strand is slechts 55 meter lang, maar wel 150 meter breed. Het zand is licht en fijnkorrelig en het water is volledig helder en biedt perfecte snorkel omstandigheden.

Cala Llombards strand

Het is mogelijk om op het strand ligstoelen en parasols te huren en er is ook een douche om het zoute water van je af te spoelen. Officieel zijn er geen toiletten maar in de loop der jaren zijn er wel toiletten gekomen.

Indien je een wandeling wilt maken, moet je het pad langs de kust naar Cala Santanyi nemen. Onderweg zul je Es Pontas bereiken: een grote rots met de natuurlijke vorm van een brug.

Het strand kan, vooral tijdens het weekend, heel druk zijn maar het is er zelden overvol. Achter het strand is er een parkeerplaats.

Cala llombards drone

Kindvriendelijkheid
Het strand heeft nogal ondiep water en is daardoor zeer geschikt voor kinderen. Het heeft veel ruimte om te spelen, met name aan de achterkant van het strand.

Watersportactiviteiten
Er zijn geen watersportactiviteiten beschikbaar, maar het heldere water en de kliffen zijn perfect om te snorkelen.

Restaurants op het strand
Restaurante Chiringuito Cala Llombards biedt een uniek uitzicht op het strand en de prachtige baai.

Cala Llombards Mallorca

Es Llombards als vakantieoord
Es Lombards is een mooie en rustige stad die het massatoerisme heeft vermeden. Het bestaat uit bijna alleen huizen en veel van deze huizen zijn particuliere vakantiewoningen. De stad heeft slechts een klein hotel.

Op het strand kun je nog steeds een deel van de kleine vissershuisjes vinden, waarin ze hun kleine vissersboten en apparatuur opslaan.

Het dichtstbijzijnde vakantieoord is Cala Santanyi, dat een paar kilometer naar het noordoosten ligt. Hier kunnen we het mooie Hotel Pinos Playa aanbevelen, dat direct aan het strand ligt en een prachtig uitzicht over de prachtige baai biedt.


Cala Llombards film


Cala Llombards kaart
De kaart toont Cala Llombards, dat omgeven is door rotsen en pijnbomen. In het noordoosten zul je het vakantieoord Cala Santanyi vinden.

Gerelateerde artikelen

Back to top button