Jungle Parc

Santa Ponsa kaartSimpel gezegd is Jungle Parc een avonturenpark met hoge touwbruggen. In Jungle Parc kunnen zowel kinderen als volwassenen zich tussen de boomtoppen voortbewegen via een combinatie van touwen, tokkelbanen, bruggen en nog veel meer. Sommige parcoursen bereiken een hoogte van wel 10 meter.

Jungle Parc ligt in Santa Ponsa in het zuidwesten van Mallorca. Bij aankomst kunnen gasten uit drie parcoursen kiezen: Explorador, Extremo en Piratas (voor kinderen). Welke parcours je ook kiest, je kunt er zeker van zijn dat de beveiliging tiptop in orde is. De instructeurs ter plaatse leren je hoe je klimgordels, karabijnhaken enz. moet gebruiken.

Jungle Parc Mallorca

Na de grondige uitleg kun je aan de slag en ben je klaar om op avontuur te gaan! Tenzij je een professionele klimmer bent, zullen de parcoursen je adrenaline gegarandeerd doen pompen en je uit je comfortzone halen. Natuurlijk ben je vrij om het parcours in je eigen tempo te doorlopen en er zijn vaak twee verschillende niveaus waaruit je kunt kiezen. Als het een beetje te uitdagend voor je wordt, kun je altijd de hulp van de Engelssprekende instructeurs inroepen.

Jungle Parc Mallorca

Het Explorador Parcours
Dit is het standaard parcours voor volwassenen zonder klimervaring. Vrijwel iedereen kan dit parcours doen. Je kunt kiezen uit twee niveaus terwijl je de 40 oefeningen doorloopt, verspreid over hoogtes van 3 tot 10 meter. De oefeningen gaan over bruggen, netten, touwen, tokkelbanen en aan het eind een fiets!

Het Extremo Parcours
Dit is het parcours voor adrenalinejunkies met een goede conditie en klimervaring. De 37 oefeningen zijn vergelijkbaar met die van het parcours Explorador, alleen veel inspannender en de tokkelbanen van meer dan 100 meter zijn ongelooflijk snel.

Jungle Parc Santa Ponsa

Het Piratas Parcours
De piratenparcours is voor kinderen van 4 tot 12 jaar. Er zijn meer dan 40 activiteiten, verdeeld over 7 parcoursen van verschillende moeilijkheidsgraad. De activiteiten spelen zich af in een netwerk van bruggen, netten, tokkelbanen en een piratenschip. In tegenstelling tot de parcoursen voor volwassenen, kunnen de kinderen ervoor kiezen om een activiteit over te slaan of dezelfde activiteit meerdere keren te doen. Kinderen moeten wel voortdurend onder toezicht van een volwassene staan.

Als de kinderen de enigen zijn die klimmen, is Jungle Parc Junior een goed alternatief. Dit park is uitgerust met nog meer leuke en uitdagende parcoursen voor kinderen van 4 tot 11 jaar. Jungle Parc Junior ligt in Bendinat bij Illetas.

Aanvullende informatie
Kijk voor meer informatie over de openingstijden en de toegangsprijzen op de website van Jungle Parc.

Ons overzicht van de 10 beste activiteiten op Mallorca.


Jungle Parc op de kaart
Jungle Parc ligt linksonder op de kaart hieronder. Het grote strand is het hoofdstrand van Santa Ponsa.

Gerelateerde artikelen

Back to top button