• Le Seu

  • Palma de Mallorca

  • Palma de Mallorca

  • Palma de Mallorca

  • Palma de Mallorca

  • Palma de Mallorca

  • Palma de Mallorca

  • Palma de Mallorca

  • Palma de Mallorca

  • Tapas

Palma de Mallorca

Palma de Mallorca kaartPalma de Mallorca is de hoofdstad van Mallorca. De naam gaat al meer dan 2000 jaar terug, toen Mallorca werd veroverd door Quintus Caecilius Metullus. Hij stichtte de stad Palmaria Palmensis, die later Palma werd genoemd, zoals de stad in het Catalaans bekend is.

Met iets meer dan 400.000 inwoners is Palma de Mallorca geen echte ‘grote stad’. Voor een uitgebreid weekendje weg heeft de stad echter wel veel te bieden tussen het historische stadscentrum, de winkelstraten en de attracties. Als het weer warmer wordt, kun je naar één van de prachtige stranden van Palma de Mallorca gaan. Het dichtstbij is het lange strand C’an Pere Antoni en een beetje verder, vind je het meer kindvriendelijke strand Ciutat Jardi.

Palma sightseeing

De winkelstraten van de stad, zoals La Ramba en Avenida de Jaime III, zijn de thuisbasis van zowel Spaanse als internationale modehuizen, terwijl de kleinere straten een selectie van kleine nichewinkels bieden, dus er is echt voor elk wat wils. Hetzelfde geldt voor de restaurants verspreid over de stad, die een selectie klassieke Spaanse tapas en eten uit alle hoeken van de wereld aanbieden. Marc Fosh en Adrián Quetglas hebben elk een Michelin-ster.

De grootste attractie in Palma de Mallorca is de gotische kathedraal, Le Seu, die zich in het historische stadscentrum bevindt. De geschiedenis van de indrukwekkende kathedraal strekt zich uit over 700-800 jaar en de koningen Jaume II en Jaume III zijn beide begraven in het mausoleum. Het historische stadscentrum zelf is ongelooflijk interessant om te verkennen en de 31 kerken binnen de stadsgrenzen getuigen van de grootte van het gebied.

Le Seu

In de nabije omgeving van Cala Major is het Joan Miro-museum gevestigd. De beroemde schilder heeft vele jaren in Cala Major gewoond en zijn huis is onderdeel van het museum geworden. Voor gezinnen met kinderen is één van de twee grote waterparken misschien een interessantere optie en als het weer niet meewerkt, is het Palma Aquarium een goede activiteit voor binnen.

De kaart van Palma de Mallorca
De centrale Placa Major (het hoofdplein) wordt in het midden van de kaart weergegeven. Het historische stadscentrum en de kathedraal van Le Seu bevinden zich rechts van de haven. Het Can Pere Antoni-strand is te zien in de rechteronderhoek van de kaart.

This website uses cookies. By continuing to use this site, you accept our use of cookies.  Meer info