Es Comú

Es Comu kaartEs Comú ligt tussen Playa de Muro en Can Picafort in de prachtige baai van Alcudia. De afstand tussen het centrum van Port d’Alcudia en Es Comú is 7km.

Het strand in het algemeen
Es Comú is een natuurlijk, ongerept strand tussen de dichtbevolkte gebieden Playa de Muro en Can Picafort.

Het strand is 1500 meter lang en gemiddeld 15 meter breed. Het zand is fijn en goudkleurig, terwijl het water er helder en ondiep is. Matige golven kunnen voorkomen, vooral bij sterke wind uit het noordoosten. Aan de achterzijde van het strand liggen prachtige zandduinen, waar jeneverbesstruiken groeien, wat op Mallorca tamelijk ongebruikelijk is.

Es Comu

Officieel zijn er in Es Comú geen sanitaire voorzieningen, maar precies tussen Es Comú en het hoofdstrand van Playa de Muro bevindt zich een restaurant waar ook toiletten en een grote gratis parkeerplaats zijn.

Kindvriendelijkheid
Es Comú is zeer kindvriendelijk, vooral aan de noordwestkant dicht bij het restaurant.

Es Comu Mallorca

Watersportactiviteiten
In Es Comú vind je geen watersporten, maar de naburige stranden bieden wel een groot aanbod aan watersporten.

Restaurants aan het strand
Er is een restaurant aan de noordwestkant van het strand, precies waar het strand Playa de Muro Sector II begint te heten.

Es Comu restaurant

Vakantieoorden dicht bij het strand
Het grote gezinsvriendelijke vakantieoord Playa de Muro ligt aan de noordwestkant van Es Comú. Hier zijn veel all-inclusive hotels, waaronder het zeer populaire Iberostar Albufera Playa.

Aan de andere kant van het strand ligt de oudere badplaats Can Picafort met veel winkeltjes, restaurants en cafés. Veel van de hotels in Can Picafort zijn de afgelopen jaren gerenoveerd, net als de infrastructuur van de stad.


Kaart van Es Comú
Op de kaart zie je het lange en smalle strand van Es Comú. Playa de Muro ligt iets ten noordoosten en net ten zuiden van Es Comú kun je Ca’n Picafort op de kaart vinden.

Gerelateerde artikelen

Back to top button