Cala Torta

Cala Torta kaartCala Torta ligt ten noorden van de historische stad Arta in het noordoostelijke deel van Mallorca.

De weg naar Cala Torta staat duidelijk aangegeven, maar je moet je de laatste paar kilometers wel voorbereiden op een slechte, onverharde weg. Het strand is de reis wel meer dan waard.

Het strand in het algemeen
Cala Torta is een prachtig natuurlijk strand dat is omgeven door ongerepte natuur en heuvels.

Cala Torta Mallorca

Het zand op dit vrij grote strand is helder en fijnkorrelig. Het water heeft prachtige turquoise tinten en is uitzonderlijk helder. De omstandigheden om te snorkelen langs de rotsen zijn, vooral aan de linkerkant van het strand, goed.

Afgezien van een klein restaurant/café zijn er verder geen faciliteiten in Cala Torta. Er zijn zelfs geen toiletten te vinden.

Veel bezoekers maken in de prachtige omgeving ook een wandeling. In het noordwesten vind je nog andere natuurlijke stranden terwijl het vakantieoord Cala Mesquida zich meer naar het oosten bevindt. Er zijn enkele eenvoudige paden, die in beide richtingen leiden.

Cala Torta strand

Kindvriendelijkheid
Er is voldoende ruimte om te spelen op het strand, maar het water wordt wel abrupt dieper. Als de wind uit het noorden waait, moet je wel oppassen voor golven en onderstromen.

Watersportactiviteiten
Er zijn in la Torta geen watersportactiviteiten te doen maar soms kun je wel een boot met duikers tegenkomen, die een duik willen maken in de baai.

Cala Torta restaurant

Restaurants aan het strand
Er is een café/restaurant op het strand te vinden met een gedeeltelijk overdekt terras. De kaart is maar klein; ze staan vooral bekend om hun visgerechten. Het is ook mogelijk om hier broodjes, ijs en koude drankjes te kopen.

Vakantieoorden in de buurt van Cala Torta
Cala Torta is een echt natuurlijk strand zonder hotels of gebouwen in de buurt. Het dichtstbijzijnde vakantieoord is Cala Mesquida, dat op minder dan 2km langs de kust ligt.

Cala Mesquida hotel

De dichtstbijzijnde grote stad is Arta en dit is op ca. 13-14 km ten zuidwesten van Cala Torta gelegen. Arta is een oude stad waar het mogelijk is om enkele van de authentieke kenmerken van Mallorca te bekijken. Op dinsdagen staat er een geweldige markt.


Cala Torta kaart
Op de foto zie je Cala Torta rechts onderaan, terwijl het strand Cala Mitjana aan de linkerkant is. Cala Mitjana is niet zo mooi als Cala Torta. Als je de kaart een beetje verplaatst, kun je achter het strand een grote parkeerplaats zien.

Gerelateerde artikelen

Back to top button