Cala Falcó

Cala Falco kaartCala Falcó ligt ca. 3-4 kilometer ten zuiden van de vakantieoorden Magaluf en Palma Nova aan de zuidwestkust van Mallorca.

Het strand in het algemeen
Cala Falcó is een bijna verborgen schat en ligt in een kleine, smalle baai.

Het strand is slechts ongeveer 50 meter lang, maar wel erg breed. Aan beide kanten van het strand zijn er lage rotsen te vinden en er zijn stukken, die prachtig zijn bedekt met bomen. De bomen zorgen, vooral laat in de middag, voor een beetje schaduw.

Cala Falco Mallorca

Het water is heel helder en heeft mooie blauwe, groene en turquoise tinten. Het water is trouwens ook erg ondiep. Vanaf het strand is het mogelijk om het kleine eiland Illot del Sec, waar een oud Grieks scheepswrak te vinden is, te zien liggen.

Hoewel het strand vrij klein is, is het er maar zelden druk. Het is mogelijk om op het strand zonnelounges en parasols te huren, maar verder zijn er niet veel faciliteiten. Je kunt je auto op een betaald parkeerterrein in de buurt van het strand parkeren of gratis langs de weg op ongeveer 200 meter van het strand neerzetten.

Kindvriendelijkheid
Het water bij dit strand is erg ondiep en goed beschermd tegen golven, waardoor het perfect is voor kinderen. Het kan er in het hoogseizoen echter een beetje te druk zijn om te spelen.

Cala Falco strand

Watersportactiviteiten
Er zijn in Cala Falcó geen watersportactiviteiten te doen, maar het is als je langs de rotsen gaat snorkelen wel mogelijk om leuke vissen te zien.

Restaurants op het strand
Cap Falcó Beach noemt zichzelf een strandbar, maar het is zoveel meer dan dat. Volgens de beoordelingen van de gasten op Tripadvisor zijn zowel de sfeer als het eten en drinken zeer goed.

Cala Falco restaurant

Vakantieoorden dichtbij het strand
Cala Falcó is een echt natuurlijk strand zonder vakantieoorden in de buurt. Het dichtstbijzijnde vakantieoord is het kleine Cala Vinyes en de grotere vakantieoorden Magaluf en Palma Nova liggen een paar kilometer naar het noorden.

Zelfs met deze grote vakantieoorden in de buurt, heeft Cala Falcó toch nog steeds een geweldige mix van toeristen en lokale bezoekers.


Bekijk onze film van Cala Falcó


Cala Falcó kaart
Op de satellietfoto valt vooral de mooie baai op. Als je de kaart iets naar het noordoosten verplaatst, zie je ook het kleine vakantieoord Cala Vinyes liggen. In het zuidwesten vind je het nog relatief onbekende vakantieoord Sol de Mallorca.

Gerelateerde artikelen

Back to top button